Çimento sektörü büyüme beklentisini açıkladı

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Tüzün, 2016 yılında iç pazarda yüzde 3 büyüme beklediklerini bildirdi.

Çimento sektörü büyüme beklentisini açıkladı

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Tüzün, 2016 yılında çimento sektöründe iç pazarın yüzde 3 büyüyerek 67 milyon ton olmasını ve 11 milyon ton çimento ve klinker ihraç edilmesini beklediklerini söyledi.

 

Tüzün, sektörün 2015 yılını yüzde 1 büyüme kapatmasını öngördüklerini ifade etti.

 

Tüzün, 2016 yılı için daha olumlu beklentileri olduğunu belirterek, “Halihazırda devam eden mega projelere ilave olarak yeni başlayacak konut ve altyapı projeleri, kentsel dönüşüm projeleri, yabancı yatırımcıların devam eden ilgisi ile birlikte 2016 yılı çimento ve inşaat sektörü için de 2015’e göre daha hareketli ve sınırlı da olsa büyüyen bir yıl olacaktır” dedi.

 

TÇMB’nin 58’inci olağan genel kurul toplantısında konuşmasının yer aldığı basın bülteninde Tüzün, sektörün 2015 yılındaki seçim ortamı ve yarattığı belirsizlikler nedeniyle olumsuz etkilendiğini belirterek “Çimento sektörü olarak, 2015 yılının ilk 11 ayında 59.5 milyon ton çimento üretilmiş, üretilen çimentonun yaklaşık yüzde 10.2’si ihraç edilmiştir” dedi.

 

İhracatta Avrupa’nın etkisi azalacak

 

Mart ayında kesinleşecek rakamlara göre, sektörün 2015 yılını iç satışlarda yüzde 1 büyüme ve 65 milyon ton ile kapatacağını öngördüklerini ifade eden Tüzün, 2015 yılsonu rakamları olarak Türkiye’nin çimento ihracatını 7.8 milyon ton, çimento ve klinker toplam ihracatı ise 10.7 milyon ton civarında gerçekleşmesini öngördüklerini kaydetti.

 

Tüzün ayrıca, gelecek yıllarda ihracatta Afrika ve Amerika pazarının payının artacağını buna karşılık Avrupa pazarının payının daha da düşeceğini tahmin ettiklerini de belirtti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X