Cimnastiğin kalbi Beşevler’de atacak!

6 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen tesiste minikler sporla buluşacak… Türkiye’nin en donanımlı salonları arasında yer alan Beşevler Cimnastik Salonu kapılarını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı törenle açtı.

Cimnastiğin kalbi Beşevler’de atacak!

RECAİ UYSAL

Nilüfer Belediyesi tarafından Türk sporuna kazandırılan ve Türkiye’nin en donanımlı salonları arasında yer alan Beşevler Cimnastik Salonu resmen hizmete girdi. Şubat ayından bu yana eğitimlerin devam ettiği tesisin açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Toplam 6 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan ve bin 100 metrekare ana salon, fitness salonu, iki  aerobik salonu, judo, eskrim, güreş, karate salonları, oyuncu, hakem ve antrenör soyunma odalarının yanı sıra fuaye alanı ve toplantı odaları yer alan 320 kişilik seyirci kapasiteli tesisin Bursa’ya kazandırılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

ÇABAMIZ ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ

Kılıçdaroğlu “Bütün çabalarımız küçük çocuklarımızın geleceğidir” derken, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Bundan sonra Türk sporuna büyük katkı sunacak, sporum anası cimnastiğin kalbi bu tesiste atacak. Pek çok sporun ilk adımı atletizm ve cimnastik. 2024-2028’de Olimpiyatları ülkemizde yapmak istiyorsak bu salonları artımalıyız. 9 ayda 4 bin çocuğa eğitim verdik. Şu anda 600 çocuğumuz eğitime devam ediyor. Gelecekte bu salonda yetişen şampiyonlar sadece ülkemizde değil Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalya alacak” diye konuştu.

Hünerlerini sergilediler

Türkiye Cimastik Federasyonu tarafından düzenlenen Minik-Küçük 2 ve 3. Grup Cimnastik Yarışmaları Bursa’da başladı. Dün resmi açılışı gerçekleştirilen Beşevler Cimnastik Salonu’nda yapılan organizasyon geniş katılıma sahne oldu. 16 il, 32 takımdan 136 sporcunun katıldığı yarışmalar sonunda şampiyonlar da belli olacak. 7-9 yaş arasındaki sporcuların katıldığı minikler ve 10-11 yaş arasındaki sporcuların yer aldığı küçükler olmak üzere 2 kategoride gerçekleştirilen organizasyonda minik sporcular hünerlerini sergilediler. 3  etap halinde düzenlenen ve ilk etabı İstanbul, ikinci etabı Hatay’da gerçekleştirlen şampiyonada bugün yapılacak yarışmaların ardından şampiyonlar da belli olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X