Çin heyeti Bursa’ya hayran kaldı

Bursa’yı ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Pujiang Konseyi Dış Ticaretin Teşviki Onursal Başkanı Shi Zhengiang, Türkiye’yi çok beğendiklerini, özellikle Bursa ve İstanbul’a hayran olduklarını söyledi.

Çin heyeti Bursa’ya hayran kaldı

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ile görüşen Çin Halk Cumhuriyeti Pujiang Konseyi Dış Ticaretin Teşviki Onursal Başkanı Shi Zhengiang, Türkiye’yi daha önce kitaplardan okudukları kadarıyla tanıdıklarını söyleyerek, “Türkiye’de İstanbul ve Bursa’yı gördük ve bu şehirlere hayran olduk. Çünkü bu kadar zengin bir birikime sahip olduğunuzu bilmiyorduk. Türkiye ve Bursa odağında ekonomik, kültürel ve ticari konularda neler yapabiliriz görmek istedik. Bursa ile dostluk bağları da kurmak isteriz” dedi.

Bulgaristan’dan Bursa’ya gelen Trakya Ekonomik Bölgesi Yöneticisi Faik Korkmaz ile Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun da katıldığı ziyarette konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık ise Türkiye’de son yıllarda yaşanan gelişmeleri anlatarak Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nin imza attığı faaliyetlerden örnekler verdi. Başkanvekili Karlık ziyaretin sonunda konuklarına Bursa’ya özgü hediyeler verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X