Çin, Türkiye’nin tepkisinden rahatsız olmuş!

Pekin yönetimi, Türkiye’nin, Uygur Türklerinin oruç tutmaları ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerinin yasaklandığına dair haberlere verdiği tepkinin rahatsızlıkla karşılandığını bildirdi.

Çin, Türkiye’nin tepkisinden rahatsız olmuş!

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Çunying, Pekin yönetiminin, haberlerden ‎duyulan derin kaygının Çin’in Ankara Büyükelçiliği’ne iletilmesiyle ilgili Türkiye’den konuyu aydınlatmasını talep ettiklerini ifade etti. Hua, “Türk Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamadan ötürü endişelerimizi dile getirdik” ifadesini kullandı.

 

Türkiye ile olan ilişkilerine büyük önem verdiklerini belirten sözcü Hua, tarafların düzeyli ilişki bağlarını korumasını umduklarını da dile getirdi.

Türkiye dün Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki Uygur Türklerinin oruç tutmaları ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerinin yasaklandığına dair haberleri üzüntüyle karşıladığını açıklamıştı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’nde yaşayan Uygur Türklerinin oruç tutmalarının ve diğer ibadetlerini yerine getirmelerinin yasaklandığına dair haberlerin kamuoyunda üzüntüyle karşılandığı, haberlerden ‎duyulan derin kaygının Çin’in Ankara Büyükelçisi’ne iletildiği kaydedilmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X