Çin’de eski başkana idam cezası

Çin Halk Kurtuluş Ordusu Genel Lojistik İdaresi’nin eski başkan yardımcısı idama çarptırıldı.

Çin’de eski başkana idam cezası

Şinhua ajansının Çin Askeri Mahkemesi’ne dayandırarak verdiği haberde, Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Genel Lojistik İdaresi eski Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda korgeneral rütbesi bulunan Gu Cunşan’ın iki yıl ertelemeli idam cezası aldığı belirtildi.

Çin Askeri Mahkemesi’nin, yürütülen soruşturmalar neticesinde eski başkan yardımcısı Gu’yu rüşvet, yetkisini kötüye kullanmanın yanı sıra zimmete para geçirmeden suçlu bulduğu ifade edildi.

Siyasi ve bireysel haklarından mahrum bırakılarak, tüm mal varlığına el konulan Gu’nun korgeneral rütbesinin de elinden alındığı kaydedildi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012’de Çin Komünist Partisi liderliğini devralmasından sonra yolsuzluğa karşı mücadele başlatarak, “tüm partinin tetikte olmasını ve yolsuzluğu partinin hayatta kalmasına karşı bir tehdit olarak gördüğünü” belirtmişti.

Ayrıca Şi, “kaplanlar” olarak tanımlanan üst düzey bürokratlardan, “sinekler” diye bilinen alt düzey bürokratlara kadar herkesin yolsuzluktan kaçınması gerektiğini ve ülkedeki yolsuzluğun kökünü kazıyacağını vurgulamıştı.

Pekin yönetimi, son olarak askeri harcamaları kontrol eden ve finansal kaynak tahsisini en iyi şekilde kullanmayı amaçlayan performans değerlendirme sistemi uygulayacağını açıklamıştı. Ülkede bu durum, ordunun harcamalarının daha sıkı denetleneceği yönünde yorumlara neden olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X