Çin’den Trump’a Tayvan tepkisi

Çin, ABD başkanlığına seçilen Donald Trump’ın “Tek Çin Politikasını pazarlık masasına götürebileceği” beyanına ilişin “Dünyada sadece tek Çin var” açıklaması yaptı.

Çin’den Trump’a Tayvan tepkisi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lu Kang, Bakanlığın resmi internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, “Dünyada sadece tek Çin var. Tayvan da Çin’in ayrılmaz bir parçasıdır” ifadesini kullandı. Pekin yönetiminin “Çin halkını temsil eden tek meşru devlet olduğunu” kaydeden Lu, “Tek Çin Politikasının Çin-ABD ilişkilerinde siyasi temel teşkil ettiğini” belirterek Washington yönetimine “son derece hassas olan Tayvan sorununu iyi özümsemeleri ve bu meseleyi, iki ülke ilişkilerinin istikrarlı ve sağlıklı gelişimine engel olacak duruma getirmekten kaçınmaları” çağrısını yaptı.

Cumhuriyetçi ve Demokrat Partilerin verdikleri ortak söze uymaları gerektiğini ifade eden Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Tek Çin Politikası müzakere konusu olamaz” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X