Çini Festivali için hazırlıklar başladı

İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan ve Belediye Başkanı Osman Sargın, 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. İznik Çini Festivali öncesi, çini esnafıyla bir araya geldi.

Çini Festivali için hazırlıklar başladı

İznik Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın, İznik Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar , İznik Çiniciler Derneği Başkanı İbrahim Bardakçı ve çinici esnafının katıldığı toplantıda, festival öncesi hazırlıklar ele alındı.

Programda daha profesyonel tanıtım için yapılması gerekenler karşılaştırılırken, esnafa festival hakkında görüş ve düşünceleri soruldu. İznik Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan, “İznik’in geleceğe hazırlanma konusunda çininin önemi çok büyük. Düzenlenecek Çini Festivali’ne katkı konulması için böyle birlik ve beraberliklerin sağlanması çok önemli. Burada sunacağınız fikirler, düşünceler ve hatta yapıcı eleştirileriniz, festivalin yönünü de belirlemiş olacak” dedi.

İznik Belediyesi olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını dile getiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın da, “Bu yıl İznik’e yakışır bir etkinlik olması gerekiyor. Buradaki amacımız belli. Hem kültürümüzün mirası olan İznik çinisini tüm dünyaya tekrar duyurmak. Hemde bu işle uğraşan kardeşlerimizin hak ettikleri kazançları elde etmesi” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X