Çini fırınları kazıları başladı

İznik’te 2016 yılı çini fırınları kazıları başladı. Kazı sezonu çalışmalarında uzman ve öğrencilerden oluşan 15 kişilik bir ekip görev alacak.

Çini fırınları kazıları başladı

HAYRİ ŞEN

İznik çini fırınları 2016 kazı sezonu çalışmaları 18 Temmuz itibariyle başladı. Yrd. Doç. Dr. Belgin Demirsar Arlı başkanlığında yürütülen çalışmalarda İstanbul Üniversitesi ağırlıklı uzman ve öğrencilerden oluşan 15 kişilik ekip görev alacak. Çalışmalarda, çini ve seramik üretim teknolojilerini aydınlatmaya yönelik veri sağlama araştırmalarının eylül ayı başına kadar sürmesi planlanıyor. 

Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Belgin Demirsar Arlı, “Çalışmalar bu yıl da İznik II. Murat Hamamı’nın doğusunda yer alan BHD kodlu kamulaştırılmış alanda, 14. ve 17. yüzyıllar arasında faaliyet gösterdiği tespit edilen çini fırınları ve atölyelerin bulunduğu şantiyede devam edecek. İstanbul Üniversitesi’nin en uzun soluklu kazılarından biri olan İznik Kazıları bu yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin desteği, İznik halkının anlayış ve ilgisiyle sürdürülebilmektedir” dedi.

Bu bölgedeki çalışmalar Rodos işi, Şam işi, Haliç işi diye anılan çinilerin üretim yerinin İznik olduğunu ortaya çıkarması bakımından büyük bir önem taşıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X