Cinsel tacizin en çok görüldüğü yer!

Topluluk içinde cinsel taciz, kadınların tüm dünyada karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan biri. Konu hakkında BBC, ‘100 kadın projesi’ kapsamında bir anket çalışması düzenledi.

Cinsel tacizin en çok görüldüğü yer!

Dünya genelinde kadınların en fazla toplu taşıma araçlarında cinsel saldırıya maruz bırakıldığı yapılan anketlerle ortaya çıktı. Saldırıların önemli bir bölümünün ise resmi kayıtlara geçmediği tahmin ediliyor.

 

Toplum içerisinde cinsel saldırı, kadınların tüm dünyada karşı karşıya kaldığı en büyük sorunlardan biri. BBC Türkçe’nin haberine göre, İngiltere’de yapılan bir anket, her 10 kadından 4’ünün saldırı tehlikesi hissettiğini söylüyor.

 

Bir diğer araştırma, Hindistan’ın Delhi kentinde her 10 kadından 9’unun cinsel saldırıya maruz bırakıldığını belirtiyor.

 

Cinsel saldırının en sık yaşandığı yerlerden biri toplu taşıma araçları olurken, Mexico City’de yapılan ankete göre, kadınların yüzde 90’ı kendilerini otobüslerde güvensiz hissettiklerini ifade ediyor.

 

New York metrosundaki cinsel saldırı olaylarının yüzde 86’sının ise resmi kayıtlara geçmediği tahmin ediliyor.

 

BBC tarafından hazırlanan videoda nelerin cinsel taciz anlamına geleceğine dair çarpıcı örnekler de yer alıyor.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X