Çipras’ı ‘zor’ günler bekliyor

Yunanistan’daki erken genel seçimlerden zaferle çıkan Siriza lideri Aleksis Çipras’ı zor günler bekliyor.

Çipras’ı ‘zor’ günler bekliyor

Yunanistan’daki erken genel seçimlerden zaferle çıkan Siriza lideri Aleksis Çipras’ı zor günler bekliyor.

Bir taraftan halka vaadettiği sancılı kemer sıkma önlemlerini yeniden müzakere etmesi beklenen Çipras’ın diğer yandan da Avrupa Birliği ve kreditörlerin 86 milyar avro karşılığında dayattığı kurtarma paketinin reformlarını uygulaması bekleniyor.

Yeni kurulacak hükümetin yıl sonuna kadar başta vatandaşlardan daha fazla vergi alınması olmak üzere, erken emeklilik olanaklarının kısıtlanması, emeklilik primlerinin yükseltilmesi, bankaların yeniden sermayelendirilmesi, sermaye kontrolününün kaldırılması ve elektrik idaresinin özelleştirilmesi gibi 150 reformu uygulamaya sokması gerekiyor.

 Reformlar çerçevesinde vergi artışından aralık ayının sonuna kadar devletin kasasına 18,1 milyar avro girmesi gerekiyor, aksi taktirde hükümetin daha sıkı önlemlerle karşılaşması söz konusu.

Uzmanlarsa, yeni hükümeti bekleyen bu sürecin kolay olmayacağını ancak reformların doğru adımlar atılarak uygulanabileceğini söylüyor.

Yunanistan-Avrupa ve Dış Politika Vakfı Genel Sekreteri Thanos Dokos, “Çipras, bütün samimiyetiyle bu reformların kısa vadede zor ancak uzun vadede Yunan halkının yararına olacağını anlatırsa başarılı olabilir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X