Çipras’tan Avrupa’ya sığınmacı resti

Mart ayında Türkiye ile yapılacak sığınmacı zirvesi öncesi, sığınmacı krizinde Türkiye gibi ağır bir rol üstlenen Yunanistan’dan şart geldi.

Çipras’tan Avrupa’ya sığınmacı resti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Avrupa ülkelerinin sığınmacı politikasını eleştirdi.

Avrupa Birliği ülkelerinin marft ayında Türkiye’yle düzenleyeceği sığınmacı zirvesi öncesi meclise seslenen Çipras, Yunanistan’ın şartlarını açıkladı.

Sığınmacı krizinde yükün tüm ülkelere eşit olarak  dağıtılmasını isteyen Çipras, “Yoksa zirvede alınacak kararlara Atina onay vermeyecek ” dedi.

“Ülkemizin insan deposuna dönüşmesine izin vermeyeceğiz. Kendi sınırına teller örüp, bir tane sığınmacıya dahi kapısını açmayı kabul etmeyen ülkelere tahammül göstermeyeceğiz” diyen Yunan Başbakan, “Sığınmacı krizinin getirdiği yük ve sorumlulukların eşit olarak dağıtılması mecbur kılınmazsa Yunanistan hiçbir anlaşmaya onayını vermeyecek” ifadesini kullandı.

2016’nın ilk 2 ayında 100 bin sığınmacının ulaştığı Yunanistan, AB liderleriyle 66 bin sığınmacının 8 ülkeye gönderilmesi konusunda anlaşmıştı. Ancak anlaşmanın üzerinden 5 ay geçmesine rağmen sadece 318 sığınmacı nakledildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X