Çipras`tan kreditörlere sert tepki

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, uluslararası kreditörlerin Yunan hükümetinin sunduğu reform önerilerine yönelik itirazlarına sert tepki verdi.

Çipras`tan kreditörlere sert tepki

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonunun başkanlarıyla görüşmek üzere Brüksel’e giden Çipras, Twitter hesabından IMF’nin Yunan hükümetinin tekliflerine yönelttiği belirtilen, “yeterince harcama kesintini içermediği ve aşırı derecede vergi artırımına dayanarak ekonomiye zarar verme riski taşıdığı” itirazlarına tepki verdi.

Yunanistan Başbakanı, Twitter hesabında, belli kurumların daha önce İrlanda veya Portekiz’de yapmadığı şekilde ülkesinin sunduğu eşdeğer önlemleri reddetmekte ısrar ettiğini öne sürdü. Çipras, bu ısrarın bu kurumların ya anlaşma istemediği ya da Yunanistan’da belli çıkar çevrelerine hizmet ettiği anlamına geldiğini ifade etti.

Mevcut mali programda 7,2 milyar avroluk kredinin serbest bırakılması için Yunanistan’ın Haziran sonuna kadar kreditörlerle anlaşması gerekiyor. Aksi halde Yunanistan’ın, gelecek aylarda başta IMF’ye olmak üzere borç yükümlülüklerini yerine getiremeyebileceği belirtiliyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X