Çıra Gecesi’nde renkli görüntüler

Keles Kocakovacık Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel hale getirdiği ‘çıra gecesi’ etkinliği yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Çıra Gecesi’nde renkli görüntüler

Yıldırım Belediyesi’nin katkılarıyla Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Keles Kocakovacık Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Ferik, “Çıra Gecesi ektinliği sayesinde birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Geçmişten geleceğe gençlerimize kültürümüzü aşılıyoruz. Bunun yanında Keles Bebeği ve yöremizde dokunan halıları açık artırmayla satarak köyümüzün öğrencilerine burs imkanı sağlıyoruz. Bu gece de 5 bin lira para toplandı. Bu parayı öğrencilerimizin eğitimi için harcayacağız” dedi. Ferik, Ramazan Bayramı’nın 3. gününde Kocayayla’da şenlik yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

AK Parti eski milletvekillerinden Faruk Anbarcıoğlu’nun da katıldığı gecede konuşan DAĞ-DER Başkanı Ali Kaya, 30 nisandaki seçimlere bütün üyelerin katılması çağrısında bulundu. 

Bu arada gecenin sonunda dernek faaliyetlerinin tanıtımında katkıda bulunan Ramazan Deniz’e başkan Mustafa Ferik tarafından plaket verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X