Civciv üretiminde sıkıntı yok

Sektörünün güçlü kuruluşu Bursalı Hastavuk’un Genel Müdürü Şahin Aydemir, fason üreticilerle herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi.

Civciv üretiminde sıkıntı yok

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Kanatlı Et Üreticileri Merkez Birliği’nin, ‘aralarında Bursa’nın da olduğu 8 ilde Banvit’e fason üretim yapan işletmelerin para kazanamadıkları gerekçesiyle 30 Ağustos’tan itibaren civciv yetiştirmeyecekleri’ yönündeki açıklamasını değerlendiren Şahin Aydemir, kendilerinde de fason üretimin olduğunu kaydetti.

Hastavuk’a bağlı çalışan ve yemini, civcivini Hastavuk’un verdiği bunun karşılığında hizmetini aldıklarını üreticiler bulunduğunu ifade eden Aydemir, ”Ayrıca kendi entegrasyonlarımız, yem fabrikalarımız da var. Bunun dışında bize bağlı olarak çalışan bizimle yetiştiricilik bedeli üzerinden anlaşmalı olan fason üretici diye ifade edilen üretici paydaşlarımız var. Diğer firmalardan farklı olarak biz üreticilere ücretlerini daha erken öderiz, bekletmeyiz. Dolayısıyla bizimle çalışan insanlar memnun. Herhangi bir sıkıntıları yok” diye konuştu.

ÜRETİCİDEN BÖYLE BİR ŞEY DUYMADIK

Beyaz et üretiminde diğer firmalardan farklı bir üretim yaptıklarına işaret eden Aydemir şöyle devam etti:

”Tamamen doğal ve kendi entegrasyonumuz içerisinde üretim yapıyoruz. Üreticilerimizin de gerek teknik gerek eğitim gerekse de kümes kurma ve kümes ekipmanı tedariki gibi konularda yardımcı oluyoruz. Fason üreticiler bedelinde de buna göre daha farklı bir ödeme sistemi kullanıyoruz. Biz peşin çalışıyoruz. Onlarda bizim ailemizin bir üyesi. Fiyat anlamında gerek onların gerekse bizim bir sıkıntımız yok. Banvit’in yaşadığı ifade edilen sorunla ilgili olarak da sahadaki üreticilerden böyle bir şey duymadık.”

ÇEVRE ÜLKELERDEKİ SIKINTILARA DİKKAT

Türkiye’nin hayvansal protein konusunda çok ciddi ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Aydemir, çevre ülkelerde yaşanan sıkıntılara dikkat çekti.

Şahin Aydemir şunları kaydetti:

”Etrafımızda ve Avrupa’da salgın hastalıklar ve hayvansal sıkıntılar yaşanırken Türkiye’de tavukçuluk sektörü şuan dünyanın önünde bir teknolojiye ve kaliteye sahip. Bu sektörün ekonomiye yarattığı bir katkı, ayrıca 1 milyar doların üzerinde ihracat potansiyeli var. Bu potansiyelle Türk halkının hayvansal protein ihtiyacını sağlayabilecek olan sektörün iyi etüt edilmesi lazım. Dünyada tercih edilen ülkeyiz. Türk ürünleri olarak farklı bir yerdeyiz. Alıcılar, Brezilya’dan ABD’den veya diğer yerlerden en az 100-200 dolar daha pahalı olarak Türk ürününü tercih ediyor… Ortadoğu’da muazzam bir potansiyel var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X