Çivili köylülerinden ilginç organizasyon!

Orhaneli Çivili Köyü Kültür Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği, eski tarihlerde köylerde yapılan yufka etkinliğini tekrar canlandırmak için ilginç bir organizasyona imza attı.

Çivili köylülerinden ilginç organizasyon!
Eskiden köy kadınlarının bir araya gelerek imece usulüyle yaptıkları ‘yufka açma’ etkinliği zamanla unutulan adetlerden biri oldu.
 
İnsanların bir araya gelmesini ve komşuluk kültürünün de gelişmesini sağlayan yufka etkinliğini organize etmeninin önemine değinen Orhaneli Çivili Köyü Kültür Yardımlaşma ve Kalkınma Dernek Başkanı Recep Ekim, “Bu etkinlik yardımlaşmayı, komşuluğu ve kültürü gelenek ayakta tutar. Bu nedenle kadınlarımızla birlikte bu organizasyonu gerçekleştirdik. Başta Büyükşehir Belediyesi BESAŞ ve Tarım AŞ. Genel Müdürü Mustafa Bektaş’a hamur makinesi için tekstil fabrikası sahibi Emin Güven’e de yufka malzemesinin maliyetini üstlendiği için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X