Çizgiler çizildi

AKP, CHP, MHP ve HDP kırmızı çizgilerini açıkladı. Şartlarını kimse yumuşatmazsa koalisyon şansı yok.

Çizgiler çizildi

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun balkon konuşmasında verdiği koalisyon mesajına, CHP ve HDP de ılımlı yaklaştı. Üç parti de, olası bir koalisyon için ‘yeni anayasa’ ve ‘açılım’ başlıklarını şart koştu.

AKP Kulislerinden elde edilen bilgilere göre, AKP paralel yapıyla mücadele ve Tayyip Erdoğan’ın meşruiyeti konularında ısrarcı olacak. Ancak açılım ve yeni anayasa başlıklarında uzlaşı bu iki konunun da önüne geçiyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da verdiği demeçlerde, ana konularda AKP’yle masaya oturabileceklerinin sinyalini verdi.  

Dış dünyanın beklentilerini esas aldıklarını belirten Kılıçdaroğlu, ‘Ülkeyi hükümetsiz bırakmak seçmene saygısızlık olur. Şimdi diyalog ve sağduyulu hareket etme zamanı. Türkiye’nin AKP hükümetinden kaynaklanan çok önemli sorunları var. Dış politikada ekonomide, darbe hukukunun yok edilmesinde. Dış dünyanın da seçimlere gösterdiği yaklaşım böyle’ diye konuştu.

AK Parti’yle koalisyona gitmeyeceklerini açıklayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş diğer senaryolara sıcak mesajlarla yaklaşırken “Yeni anayasa, güvenlik yasasının kaldırılması, barajın düşürülmesi” başlıklarında desteğe hazır olduklarını belirtti.

‘AKP-CHP ve HDP’den oluşacak bir koalisyonda ana muhalefete talibiz’ diyen MHP ise kırmızı çizgilerini “başkanlık sisteminden vazgeçme, Türk kimliğinin anayasada kalması ve açılım sürecinin sonladırılması” olarak ilan etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X