Cizre Fen Lisesi’nde ’TÜBİTAK Bilim Fuarı’ Açıldı

Cizre Fen Lisesi’nde ’TÜBİTAK Bilim Fuarı’ açıldı. Fen Lisesi’ndeki TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışına İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, Şırnak İş-Ku…

Cizre Fen Lisesi’nde ’TÜBİTAK Bilim Fuarı’ Açıldı

Cizre Fen Lisesi’nde ’TÜBİTAK Bilim Fuarı’ açıldı. Fen Lisesi’ndeki TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın açılışına İlçe Müftüsü Selahattin Yılmaz, Şırnak İş-Kur İl Müdürü Lezgin Özmen, TSO Başkanı Süleyman Çağlı, Milli Eğitim Şube Müdürü Şahan İke, Hastane Müdürü Mahsum Erol, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin hazırlamış olduğu ilginç deney ve araştırmaların yer aldığı TÜBİTAK Bilim Fuarı ile ilgili bir açıklama yapan Fen Lisesi Müdürü Selim Duran, bugün TÜBİTAK Fuarı’nı açtıklarını söyledi. Duran, “Bu fuarı açmamızdaki amacımız bilimsel deney ve araştırmalarımızı bölgenin gençlerine, çocuklarına göstermek ve onları bilimle tanıştırıp bilimsel çalışmaları tabana yaymak. Böylece imkanı olmayan gençlerin bu bilimsel çalışmaları görüp onlara bir motivasyon sağlamaktır. 2006 yılından buyana eğitim veren okulumuz böyle bir vizyon yüklendi. Gerek bilimsel çalışmalarla gerek öğrencilerin akademik başarıları ile kendinden söz ettirmeye başladı. 2014 yılında öğrencilerimizin hazırladığı projelerden bir dünya birinciliği,iki tanede dünya ikinciliği elde edildi. Elde edilen bu başarılarda bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimizin bilimsel araştırmaları devam etmekle beraber bu başarıların artarak devam etmesini dilerim” dedi. Cizre Fen Lisesi’nde kurulan stantlar büyük bir beğeni ve ilgi ile fuara katılanlar tarafından gezilirdi. Fuarda davetlilere değişik ikramlarda bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X