Cizre hakimine çattı

MHP lideri Devlet Bahçeli, Şırnak Cizre’de 3 mahalleye seçim sandığı kurulmamasına tepki göstererek, “Ne idüğü belirsiz bir hakim, seçim sandıklarını diğer mahallelere taşıma ihanetiyle orayı PKK’ya terk etti” dedi.

Cizre hakimine çattı

Bahçeli, genel merkez binasında partililerle bayramlaştı. Cizre’de 3 mahallede sandıkların güvenlik gerekçesiyle başka mahallelerde kurulması yönündeki karara tepki gösteren Bahçeli, şöyle konuştu: 

“Türkiye’nin seçimlere gitmesi için başta Cumhurbaşkanı olmak üzere siyasi iktidar her türlü oyunu, tuzağı kurmaya çalıştı. Cumhurbaşkanı her zaman yanlış konuşuyor, yanlış yönlendirme yapıyor ve kendi çıkarından başka hiçbir şeyi düşünmüyor. Ne idüğü belirsiz bir hakim, sözde ilçe seçim kurulu başkanı sıfatıyla nereye bağlıdır, kimden talimat almıştır, kime hizmet etmektedir, bunun da özel olarak araştırılması gereken bir kişi, seçim sandıkları diğer mahallelere taşıma ihaneti içerisine girmiş. Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümranlık haklarının olduğu bir alan seçim bahanesiyle PKK’ya terk edilmiştir.”

“9 SEÇMEN VARSA…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın diğer yerlerde de buna benzer gelişmelerin olabileceğini söylediğini aktaran Bahçeli, şunları kaydetti: “Sandıkları taşıma değil birleştirme yolunu tercih ediyoruz, diyerek hattı zatında Oslo’dan bu yana gizli görüşmelerde var olan demokratik cumhuriyet federal ve bağımsız Kürdistan çizgisini devam ettirebilecek bir gafleti halen devam ettiriyor. O bakımdan bunu lanetliyoruz, şiddetle kınıyoruz. Türkiye’nin her toprağında, 9 seçmenin bulunduğu her yerde bir sandık kurulacaksa kurulmalı ve seçimler olağanüstü tedbirler alınarak gerçekleştirilmelidir.”

“ESED’DEN ESAD’A DÖNÜŞ”

MHP lideri Bahçeli, “Suriye konusunda Esed ile devam edileceği yönünde tavır değişikliği sinyalleri geldi. Bu konudaki görüşünüz nedir?” sorusunu yanıtlarken, “Esad’dan Esed’e, şimdi Esed’den Esad’a dönüş vardır. Seyredeceğiz, takip edeceğiz. Amerika ne düşünüyorsa Cumhurbaşkanı Suriye için onu düşünüyor zaten” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X