Cizre’de 4 Sivilin Cenazesi Sonrası Yürüyüş Yapıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün PKK’lılar ile asker arasında çıkan çatışmada hayatını kaybeden ikisi çocuk 4 sivil vatandaşın cenazelerinin defnedilmesinden sonra yürüyüş yapıldı.

Cizre’de 4 Sivilin Cenazesi Sonrası Yürüyüş Yapıldı

Cizre’de dünkü çatışmada hayatını kaybeden ikisi çocuk, biri DEDAŞ elemanı ve biri de sağlık çalışanı 4 sivil vatandaşın cenazelerinin defnedilmesinin ardından kalabalık Hükümet Konağı’na kadar yürüdü. Cenazelerin defnedilmesinden sonra aralarında HDP Batman Milletvekili Ali Atalan, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım, Şırnak Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encu, Aycan İrmez ve MYK ve PM üyelerinin de bulunduğu grup, mezarlıktan Hükümet Konağı’na doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Burada toplanan kalabalık adına bir açıklama yapan İHD Üyesi Abdulkerim Pusat, “1 Eylül Dünya Barış Günü’ne yaklaşmışken bugün burada büyük bir acıyla bulunmaktayız. Acımız gerçekten de çok büyük” dedi. Valinin ve kaymakamın bir an önce görevden alınmasını isteyen Pusat, “Bu savaşı bir an önce sonlandırmak bu Meclis’in, Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Başbakanın boynunun borcudur” diye konuştu. Yapılan açıklamanın ardından oturma eylemi yapan grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X