Cizre’de kepenkler açıldı

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde PKK ile Hüda-Par yanlıları arasında çıkan ve 3 kişinin ölümü, 5 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayların ardından ilçede hayat normale dönmeye başladı.

Cizre’de kepenkler açıldı

İki gün işyerlerini açmayan esnaf dün sabah saatlerinden itibaren kepenkleri açtı. Olaylarda yaşamını yitirenler için ise taziye çadırları kuruldu. HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret ile birlikte, taziye çadırını ziyaret etti.

Cizre’de Cuma gecesi PKK ile Hüda-Par yanlıları arasında çıkan silahlı çatışmada YDG-H’li gruptan Yasin Özer (19), çatışmaların ortasında kalan Barış Dalmış (15) ile oğlu Hüda-Par yöneticisi olan Abdullah Deniz (65) hayatını kaybetmiş 5 kişi de yaralanmıştı. Yasin Özer ile Barış Dalmış’ın cenazeleri önceki akşam saatlerinde Cizre’de toprağa verilirken, Abdullah Deniz ise gece geç saatlerde Cizre’ye götürülerek Cudi Dağı eteklerindeki Kızılsu Beldesi’nde toprağa verildi.

 

YOL KAPATANLARA MÜDAHALE

İlçede önceki akşam PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, Nusaybin Caddesi’nde barikat kurarak yol kapattı. Yoldan geçen araçlarda kimlik kontrolü yapan gruba polis, gaz bombaları ve basınçlı su ile müdahale ederek dağıttı.

Cizre dün güne sakin başlarken, polisin önemli noktalarda güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X