Cizre’de teröristlerin reviri ile gıda deposu bulundu

Şırnak’ın Cizre ilçesindeki operasyonda, bölücü terör örgütünce revir olarak kullanılan ev ile yaklaşık 2 ton gıda maddesinin sakladığı depo ortaya çıkarıldı.

Cizre’de teröristlerin reviri ile gıda deposu bulundu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonda teröristlerce revir olarak kullanılan evde, ameliyat makası, neşter, ilaç ve sargı bezi gibi çok sayıda tıbbi malzeme bulundu.

Cizre’de terör örgütü PKK’ya yönelik “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci” operasyonu sürüyor. 16 Aralık’ta başlayan operasyonda şu ana kadar 246 terörist etkisiz hale getirildi, 117 terörist sağ ele geçirildi.

İlçede teröristlerce oluşturulan 367 barikat kaldırıldı, 94 hendek kapatıldı. Operasyonda 681 el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi. 

Kaçmak için tünelleri kullanıyorlar

Nur Mahallesi’nde arama yapan güvenlik güçleri, mutfak tüpü ve çelik tencere ile hazırlanmış el yapımı patlayıcılar ve çok sayıda bomba düzeneğini ele geçirdi. Mahalledeki bazı evlerde bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat bulundu.

Teröristler, ilçedeki birçok ev, okul ve camiye zarar verdi. Okul ve camiler teröristlerce üs olarak da kullanılıyor. Bazı evleri tünellerle birbirine bağlayan teröristler, operasyonlar sırasında tünelleri kullanarak güvenlik güçlerinden kaçıyor. Su kanalları, kanalizasyon şebekesi ve dere yatakları da teröristlerce güvenlik güçlerinden kaçış yolu olarak tercih ediliyor.

Ameliyat makası ve neşter

Operasyonlarda yaralanan teröristler, revire dönüştürülen evlerde tedavi ediliyor. Güvenlik güçleri, terör örgütü mensuplarınca revire dönüştürülen bir evde, çok miktarda tıbbi malzeme, ilaç ve sargı bezi ele geçirdi. Bulunan malzemeler arasında ameliyat makasları ve neşterler ile ateşli silah yaralanmalarında ilk müdahalede kullanılan ilaç ve malzemeler dikkati çekti.

İlçedeki bir başka evde ise güvenlik kameraları ele geçirildi. Örgüt mensuplarınca sokaklara kurulan kameralarla operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin takip edilmeye çalışıldığı belirtildi.

AA ekibi patlayıcının imha anını görüntüledi

İlçede kum çuvalları ve lastik kullanılarak oluşturulan çok sayıda barikat, zırhlı kepçeler yardımıyla kaldırıldı. Teröristlerin, güvenlik güçlerini yanıltmak için barikatlara cansız manken koydukları, görüntü alınmasını engellemek amacıyla da bazı sokaklar ile barikatların üstünü brandalarla kapattıkları görüldü.

AA ekibi, mahalledeki ara sokaklardan birinde yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının bulunarak imha edilmesi anını da görüntüledi. 12 kilogramlık mutfak tüpünden yapılmış patlayıcı, güvenlik güçlerince fünyeyle imha edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X