ÇKS için geç kalmayın

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, çiftçilerin son günü beklemeden bir an önce 2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını yaptırmaları gerektiğini belirtti.

ÇKS için geç kalmayın

ABDULLAH TANIŞ

Ekren, ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerin yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanmalarının söz konusu olmadığını hatırlattı.

Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içinde yaşanması muhtemel herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelecek zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemelerde çiftçilerin mağdur olmamaları için ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka yaptırmaları gerektiğini belirten Ekren, “Çiftçilerimiz 30 Haziran 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar 2017 yılı ÇKS başvurularını yaptırmalıdır. Üreticilerimiz, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden, Ziraat Odası’ndan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile ilçe müdürlüğümüze bir an önce başvurusunu yapmalıdır” dedi.

ÇKS kaydını yaptıramayanların, 2017 yılı desteklerinden faydalanamayacağını ifade eden Ekren, 30 Haziran 2017 tarihinden sonra sahip olacakları veya kiralayacakları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacak. Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının 15 Temmuz-15 Ağustos tarihleri arasında yapabilecek. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri, üretim yılı içinde gerçekleştirilecek” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X