CLK Uludağ Elektrik ile bilim yolculuğu

CLK Uludağ Elektrik, Bilim Kardeşliği Haftası’nda ‘Bilime dokunmayan çocuk kalmasın ve bilimde fırsat eşitliği’ ilkesi kapsamında, Çanakkale Atatürk Ortaokulu’ndan 250 öğrenciyi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) bilimle buluşturdu.

CLK Uludağ Elektrik ile bilim yolculuğu

ASLIHAN AYDIN

CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, proje kapsamında toplamda bin öğrenciyi BTM’ye getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Aytac, Çanakkale Atatürk Ortaokulu ile birlikte toplam 500 öğrenciyi BTM’ye getirdiklerini belirterek, “300’e yakın deney düzeneğinde fizikten kimyaya, astronomiden matematiğe kadar birçok şeyi çocuklar görerek, elleyerek, yaşayarak öğreniyorlar. Bilimle iç içe geçiyorlar” dedi.

Daha çok buraya gelme imkanı olmayan, dezavantajlı grupları seçtiklerini vurgulayan Aytac, “Çocuklarımız ne kadar bilimsel düşünür ve ufukları açık olurlarsa geleceğimiz de o kadar aydınlık olacaktır. Biz CLK Uludağ Elektrik olarak bilim ve teknolojiyi çok önemsiyoruz. Öte yandan BTM’nin de kentimiz adına önemli bir kazanım olduğunu düşünüyoruz.  Önümüzdeki süreçte hizmet bölgemizdeki diğer illerden gelecek çocuklarla projemiz devam edecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X