Çobanlara sertifika

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğini daha cazip hale getirmek için artık çobanlara sertifika verilecek.

Çobanlara sertifika

Gıda ve Hayvancılık bakanlığı, Ziraat Odaları Birliği ve İş-Kur Genel Müdürlüğü tarafından imzalanan “aktif iş gücü piyasası” protokolü uygulamaya alındı. 

Bursa’da, “sürü yönetimi elemanı” adlı proje kapsamında il genelindeki küçükbaş hayvan yetiştiricilerine eğitim verilecek. Kurslara katılan çobanların 15 gün boyunca günlük masrafları ödenecek ve kursa gelinen her gün için SGK ödemeleri yapılacak. Kurs sonunda belge almaya hak kazananlara, 500 baş ve üzeri küçükbaş yetiştiriciliği yapan işletmelerde sigortalı istihdam edildiği takdirde işletmeye yıllık 5 bin TL destek ödemesi yapılacak. Yine belge sahibi olup 500 baş ve üzerindeki kendi hayvanlarına bakan yetiştiriciler de bu desteklemeden faydalanabilecek. 

Kurslara katılmak isteyen yetiştiricilerin başvurularını gıda müdürlüklerine şahsen yapmaları gerekiyor. Üç hafta sürecek eğitimde dersler günlük 8 saatlik periyotlarda ve gündüz verilecek. Kursiyerler eğitim sonunda yapılacak olan sınavdaki başarılarına göre belge almaya hak kazanabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X