Çocuğum yanımda ben işimin başında

Bursalı iş kadınları, kadın istihdamını artırmaya yönelik önemli bir proje geliştirdi. BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, ”Türkiye, Avrupa’da kadınların en az istihdam edildiği ülkelerden biri” dedi.

Çocuğum yanımda ben işimin başında

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD), kadın istihdamı ile ilgili yeni bir adım attı. Kadının iş gücüne katılımının önündeki engelleri aşmasına yardımcı olmak ve onların ekonomik olarak güçlendirmesine katkı sağlamak isteyen Dernek, Organize Sanayi Bölgeleri’nde (OSB) kreş kurulması için harekete geçti.

BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı İpek Yalçın “Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, Türkiye ekonomisinin daha güçlü bir yapıya kavuşmasında sanayi sektörünün hızlı gelişiminin önemli bir payı var. Türkiye yüzde 29 seviyesindeki kadın istihdam oranı ile Avrupa ülkeleri arasında kadınların en az istihdam edildiği ülkelerden biri. Söz konusu oran sanayide yüzde 15,2 ile sınırlı kalıyor. Kadın istihdamını azaltan faktörlere baktığımızda ‘çocuk bakımı’nın ilk sıralarda görüyoruz. İş gücüne katılmayan 100 kadından 61,2’si gerekçe olarak ‘ev kadını’ olmayı gösteriyor“ dedi.

BOSİAD’DAN DESTEK TALEBİ

Yapılan araştırmalara göre, çocuklarına bakım hizmeti verilmesi durumunda çalışmak isteyecek kadınların oranının yüzde 80’e çıkacağını belirten Yalçın, şöyle devam etti: 

”Kadınlar çalışma kararı alırken evde çocuklarının kimler tarafından bakılacağını göz önünde bulundurmak zorunda kalıyor. Çocuk bakımının kurumsallaşmasındaki yetersizlik ve uygun çocuk bakım tesislerinin eksikliği kadınların çalışma yaşamlarını doğrudan etkiliyor. Bu araştırmalardan yola çıkarak, Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (BOSİAD) ile görüştük; yönetim kuruluna ‘Çocuğum yanımda ben işimin başında’ projemizi anlatarak destek istedik.”

MUTLAKA DESTEKLENMELİ

Bu konudaki örnekleri yerinde incelediklerini kaydeden BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, ”Özellikle Dudullu OSB yönetimi tarafından işletilen özel okul standartlarında bir kreşi inceleyip fikir alışverişinde bulunduk. Devlet destekleri konusunda da gerekli araştırmaları yaptık. Yeni sanayi bölgelerini kurarken kadın istihdam oranının arttırılması da hedefler arasında olmalı. Kadının iş gücüne katılımı desteklenmeli“ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X