Çocuğunuz balerin gibi mi yürüyor?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Tayfun Açıkgöz ailelere uyarılarda bulunarak, çocukların uzun süre parmak ucunda adeta bir balerin gibi yürümesi durumunda bir hekime başvurulması gerektiğini söyledi.

Çocuğunuz balerin gibi mi yürüyor?

Çocukların parmak üstünde yürümesinin geçici olabileceği gibi kalıcı bir hastalığın habercisi olabileceğini söyleyen Op. Dr. Tayfun Açıkgöz, yürüyüşlerin büyüdükçe kendi kendine tedavi olabildiğini belirtti. Çocukların genelde 11 ve 15 ay arasında yürümeye başladığını söyleyen Açıkgöz, bu çocukların genelde büyüdükçe normal şekilde yürümeye başladıklarını ifade etti. İki yaşına gelen çocuklarda yürüyüş hala düzelmemişse ortada bir sorun olabileceğini vurgulayan Tayfun Açıkgöz,  parmak ucunda yürümenin birçok faktöre bağlı olabileceğinin altını çizdi.  Daha çok erkek çocuklarda görülebilen bu hastalığın tedavisi ve teşhisinin çok önemli olduğuna değinen ve kalıcı olmaması için tedavinin şart olduğunu anlatan Tayfun Açıkgöz, ‘Bazı çocuklarda sadece egzersiz ve kullanılacak botlar yeterli olabiliyor. Ancak bazı hastalarda ameliyat gerekli olabilir’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X