“Çocuk bedenime dokunma!”

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nca (BSMMMO) BAOB Yerleşkesi önünde, çocuk istismarı ve tacizlerine yönelik basın açıklaması düzenlendi.

“Çocuk bedenime dokunma!”

BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez’in yanı sıra Oda Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda mali müşavirin de aileleriyle birlikte katıldığı toplantıda açıklamayı Oda Yönetim Kurulu Sekreteri Sabiha Işık yaptı. “Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir” diyerek konuşmasına başlayan  Sabiha Işık, “Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Herkes için eşitlik, herkes için adalet, herkes için özgürlük istiyoruz,  evet ama;  talep ettiğimiz  bir şey daha var ki o da ayrıcalık.  Kimdir bu ayrıcalıklı olanlar? ‘Yeryüzündeki tek ayrıcalıklı sınıf çocuklardır’ sözü Bolşevik devriminin en insancıl sloganıdır. Son zamanlarda yaşanan olaylar değil çocuklarımıza ayrıcalıklı bir dünya oluşturmayı, tam tersine yapılan taciz ve eziyetlerle  insanlık adına utanç verici ve yaşanamaz  bir dünya oluşturulmuştur. Ülkemde ve dünyada çocuklara yapılanlar hepimizin içini  sızlatmakta ve geleceğimizi karartmaktadır” dedi. 

Çocuk istismar oranlarından da bahseden Sabiha Işık, şu bilgileri verdi: 

“Dünyada yüzde 1 ile yüzde 10 arasında değişen çocuk istismar oranı, ülkemizde yüzde 10 ile yüzde 53 arasındadır. Duygusal istismar yüzde 78, fiziksel istismar yüzde 24, cinsel istismar ise yüzde 9 oranındadır.  İstismara maruz kalan çocukların yüzde 70’i 2-10 yaş arasındadır. Ve yine ülkemizde her beş gelinden biri çocuk, her üç çocuktan biri ise baskıya uğramaktadır. Suriyeli çocuklar yaş gruplarına göre meyve isimleri kod adı verilerek satılmıştır.”

Işık, “Çocuk istismarı ve ihmali konusunda önce ailelerin eğitilmesini daha sonra okullarda ve toplumun her kesiminde eğitim yapılmasını ve bu  konuda herkesi duyarlı olmaya davet ediyor, çocuk istismarına, çocuk işçilere, çocuk askerlere, çocuk gelinlere hayır diyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X