Çocuk cezaevinde şiddet ve tecavüz!

Şakran Cezaevi diye bilinen İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda çocuk mahkûmların birbirlerine tecavüz ederek işkence yaptıkları Müdür Hamit Karslıoğlu’nun imzasını taşıyan kurum içi yazışmayla ortaya çıktı.

Çocuk cezaevinde şiddet ve tecavüz!

Türkiye’yi sarsan yazışmalarda çocukların, “anüslerinden vücutlarına ne kadar uzunlukta hortumu alacakları yönünde kendi aralarında iddiaya girip denedikleri” ve “metal çay kaşığını dörde bölerek yuttukları” gibi korkunç ifadeler yer alıyor. 

Zayıf çocukların büyüklerce cinsel istismara uğradığı, bu suçlardan ötürü cezaevine düşenlerin içeride de küçüklere tecavüz ettikleri ve bunu topluca yaptıkları ifade ediliyor. Bu yazışmanın cezaevindeki psiko-sosyal personelle ilgili bir iç yazışma olduğu belirtildi. 

Evraklarda ayrıca, çocukların “boy, kilo, yaş ve ruhsal durumları gözetilerek koğuşlara yerleştirmede sınıflandırmaya yapılmaya çalışılsa da” duruma engel olunamadığı belirtiliyor.

Kurum müdürü Hamit Karslıoğlu, gazetecilerin “Bu yazı size mi ait” sorusuna yanıtı, “Bu konuyla ilgili bilgi vermeye yetkili değilim. Ceza ve Tevfik Evleri Genel Müdürlüğü’nü bu konuda ararsanız onlar gerekli açıklamayı yapacaktır” oldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X