Çocuk gelinlere hayır

‘Çiğ Tanesi’ adı verilen defilede siyah gelinlik giyerek podyumda yer alan çocuklar, toplumsal bir yara haline gelen soruna dikkat çekti.

Çocuk gelinlere hayır

HER ZAMAN TEPKİLİ OLACAĞIM…

Modacı Emine Yıldırım’ın Çeşme’de düzenlediği ‘Çiğ Tanesi’ adlı organizasyonunda siyah gelinlikle yer alan çocuklar, ‘Çocuk gelinlere hayır’ diyerek yaşanan toplumsal soruna dikkat çekti.

Defilede görev alan Çağla Şikel ise, ‘Bu ülkede yaşayan bir çok insan gibi ben de çocukların evlendirilmesine karşıyım. Daha ergenliğini tamamlamamış kızlarımızın bu duruma düşmelerine her zaman tepkimi göstereceğim’ diye konuştu.

ÇOCUKLAR SOKAKLARDA OYNASIN…

Çiğ tanelerinin, doğanın inanılmaz mucizelerinden biri olduğunu vurgulayan Emine Yıldırım, tüm dokunuşlarında duygusal bir tat ve saflık barındırdığını ifade etti.

Koleksiyonda bulunan parçaların bu duygularla ortaya çıkarıldığını vurgulayan Yıldırım, ‘Çocuklar masumiyetin ve saflığın simgesidir. Aileler çocuklarına sahip çıksın. Onlar küçük yaşlarda evlerde ‘eş’ değil, sokaklarda oynayan çocuklar olsunlar’ dedi.

Çocuklar defilede, ‘Oynamak İstiyorum, Okumak İstiyorum’, ‘Ben Daha Çocuğum’, ‘Çocuk Gelinlere Hayır’ yazılı pankartlarla podyumda yürüdü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X