Çocuk hastaneleri doldu taştı

Soğuk havalarda baş gösteren grip salgınından ötürü Bursa’daki çocuk hastaneleri doldu taştı. Yüzlerce kişinin başvurduğu hastanelerde uzun sıralar oluştu.

Çocuk hastaneleri doldu taştı

AYKUT GÜNGÖR

 

Ülke genelinde etkisini gösteren grip salgını, havaların da oldukça soğuk olmasıyla birlikte özellikle çocukları etkiliyor. Çocuklarında yüksek ateş, kusma ve karın ağrısı fark eden aileler Bursa’da hastanelere koşturuyor. Durum böyle olunca çocuk hastanelerinde yüzlerce kişilik sıralar oluşuyor. Hastaneye gelen aileler saatlerce sıra bekledikten sonra çocuklarının muayenesini yaptırabiliyor. Hastanelerin otoparklarında yer olmadığı gibi gelenler çevredeki sokaklarda da arabalarını park edecek yer bulamıyor. Son zamanlarda tekrar başlayan domuz gribi vakalarının da ailelerin korkularını daha da artırdığı söyleniyor.

Yaşanan yoğunluk nedeniyle Dörtçelik Çocuk Hastanesi hafta sonu rekor sayıda hastaya hizmet verdi. Günlük 1000 civarı hastanın başvurduğu hasneye, haftasonu 6 bine yakın hasta geldi. Hastaların tamamına yakını yüksek ateş ve ishal şikayeti bulunurken, ebebeynleri salgının içme suyundan olduğunu iddia etti.

Doktor ve diğer personelin muayene hizmeti için yoğun çaba harcadığı göze çarparken, hastalar yoğunluktan dolayı uzun sıra beklemekten şikayetçi oldular. Hastane personeli başvuran hasta sayısının normalin kat kat üstünde olduğunu belirttiler. 

Bu tür salgınların kış aylarında olağan olduğunu ifade eden yetkililer, özellikle yaşlı ve çocukların daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çektiler. Yüksek ateş ve ishal şikayeti olan hastaların bol sıvı tüketmesini tavsiye eden yetkililer,  kişisel temizliğe önem verilmesi konusunda dikkat çektiler. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X