Çocuk kitapları yazacak

Gazeteci ve yazar Sevin Okyay, Nilüfer’de minik okurlarıyla bir araya geldi. Son kitabı Tetila ile Nemne’yi tanıtan Okyay, ‘Artık çocuk kitabı yazacağım’ dedi.

Çocuk kitapları yazacak

DİLEK ATLI

Geçtiğimiz günlerde Uğur Mumcu Sahnesi’nde düzenlenen Çocuklara Kitap Söyleşileri etkinliği için Bursa’ya gelen yazar Sevin Okyay, 3. sınıf öğrencileriyle buluştu.

Yoğun katılımın olduğu söyleşide çocuklar Okyay’ya sorular yöneltirken, Can Çocuk Yayınları’ndan çıkan yazarın son kitabı Tetila ile Nemne’yi imzalattı.

Okyay, çocuk yaştan beri kitap okuduğunu belirtirken, ‘Halen çocuk kitapları okurum. Sizlere de okumanın yanında yazmanızı, gözlemlerinizi not almanızı öneririm’ dedi.

GERÇEK BİR HİKAYE…

Son kitabı Tetila ile Nemne’nin gerçek bir hikayeden yola çıkarak kaleme aldığı kurmaca bir kitap olduğunu anlatan Okyay, sözlerine şöyle devam etti:

“Tetila ile Nemne, iki buçuk yaşındaki Defne’nin Tekila isimli bir kedi ile dost olma çabasını anlatıyor. Defne, bir arkadaşımın kızı. Küçük olduğu için kendi ismini ve Tekila’nın ismini tam söyleyemiyor. ‘Nemne’ ve ‘Tetila’ diyor. Ben, çocuklar kadar onların konuşmalarını da çok severim. Kitabımda Defne ve Tekila’nın dost olma hikayesini anlatıyorum. Eğlenceli bir kitap. Ayrıca, kitabı yazmadan önce de Defne’den izin aldık. Önceleri aldırmasa da şu an beş yaşında olduğu için bir kitabın kahramanı olmaktan çok memnun.”

ÇOCUK KİTAPLARINA DEVAM…

‘İlk Romanım’ adlı çocuk kitabını bundan 20 yıl önce yazdığını söyleyen Sevin Okyay, Tetila ile Nemne’nin gördüğü büyük ilgi nedeniyle, ‘Artık çocuk kitabı yazacağım’ dedi.

Çocuk edebiyatının son yıllarda daha da önem kazandığını vurgulayan Okyay, çocukların soruları üzerine sözlerine şöyle devam etti:

“Küçüklüğümden beri yazar olmak istemiştim ve oldum. Elbette yazın hayatımda sevdiğim yazarlardan etkilendim. Bence bu, güzel ve kaçınılmaz bir durum. Çoğunlukla polisiye okumayı seviyorum. Yine de klasiklerden vazgeçmem. Yeni yazarları da takip etmeye, kitaplarını okumaya çalışıyorum.”

Harry Potter’ları çevirmişti

Yazın hayatı boyunca birçok alanda eserler veren Okyay, çeviri kitaplarıyla da tanındığını vurgulayarak, Harry Potter kitaplarının çoğunu oğlu Kutlukhan Kutlu ile birlikte çevirdiklerini söyledi. Çeviri eserlerin önemine işaret eden yazar, ‘Çeviri kitap yazamanın kendi içinde önemli ve zor noktaları vardır’ diye konuştu.

Peyniraltı Dergisi’nde yazarlık yapmaya devam eden Okyay, yaptığı radyo programlarını çok sevdiğini belirterek, ‘Sinema eleştirmenliğine ara verdim ama radyo programlarımı sürdürmeye devam ediyorum. Yıllardır mutlulukla dinleyicilerle buluşuyorum’ dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X