Çocuk Nefroloji Kliniği yenilendi

UÜ Tıp Fakültesi Çocuk Nefroloji Kliniği hayırseverlerin desteği ile yenilendi.

Çocuk Nefroloji Kliniği yenilendi

Yenilenen klinik odalarının açılışında konuşan Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Yakup Canıtez, “Verdiğimiz hizmet karşılığında aldığımız gelir ile kurumu ayakta tutmaya çalışıyoruz. Fakat Bursa ve Güney Marmara çok büyük bir bölge. Bu kurum hepimizin. O açıdan da yapılacak her yardım çok büyük önem taşıyor. Ben yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çocuk Nefroloji Romatoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Osman Dönmez ise, Türkiye’de kadavra ve canlıdan çocuk böbrek nakli yapan kurumlar arasında birinci sırada olduklarını belirterek, “Ayda 2-3 böbrek nakli yapıyoruz. Sadece Türkiye’den değil, dünyanın farklı yerlerinden çocuklara nakil yapıyoruz. En son Cezayirli bir çocuk hastamıza babasından böbrek nakli yaptık. Ancak hasta odalarımızın tefriş edilmesi ihtiyacımız ortaya çıkmıştı. Bu ihtiyacı gideren dostlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Organ bağışı ile hayat bulan Ayşegül Harun ve Ayça Torlak da açılışta birer konuşma yaptı. Açılış töreninin ardından üniversite yönetimi tarafından odaların tefrişini yapanlara plaket takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X