Çocuk polisinin hedefi büyük

Eğitim kurumlarını gezerek güvenli internet kullanımını anlatan polis, okullar kapanana kadar kentte 200 bin öğretmen ve öğrenciye ulaşacak.

Çocuk polisinin hedefi büyük

HALİL ÖZÇOBAN

Günümüzde  kullanımı hızla artan çoğımızın modern iletişim ağı internet, yaşamı kolaylaştırdığı gibi bazı olumsuzlukları da beraberinde getiriyor. Bunun için Emniyet Çocuk Şubesi Müdürlüğü ekipleri, ‘Güvenli okul, güvenli eğitim” kapsamında seminerler düzenleyerek öğrencilerle bir araya geliyor.

2013-2014 eğitim öğretim yılında Bursa’da 22 ekip 734 okulda toplam 200 bin öğretmen, veli ve öğrenciye ulaşarak,  güvenli internet kullanımı ve internetin zararlarını anlatmayı hedefliyor.

HERKESE GÜVENMEYİN

Beşevlerde bulunan Özel 22.Yüzyıl Anadolu Lisesi’ne giden  polis memurları Gürkan Şirin ve İhsan Eraslan, burada öğretmen ve öğrencilerle buluştu. Tecrübeli iki polis,  “İnternet ortamındaki her bilgi doğru değildir. İnternet kullanımı ve çevreden gelebilecek tehlikelere karşı kendimizi korumalıyız. Sanal alemde karşınıza çıkan kişelere asla güvenmeyin. Çünkü bu kimseler sizlerin mağduriyetini yol açabilir’ dedi.

Polis memurları Gürkan Şirin ve İhsan Eraslan, “Sizin, arkadaşınız sandığınız kişi internet korsanı olabilir. Özel bilgilerinize ulaşarak bunları farklı amaçla kullanırlar. Bu nedenle özel bilgilerinizi internet ortamında kesinlikle paylaşmayın. Buna benzer durumlarda, çok sayıda mağdur kişi var” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X