Çocuklar beden güvenliğini öğrenecek

Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Psikiyatri Hemşireliği Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Gülseren Çıtak Tunç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’i makamında ziyaret ederek “Kendi Bedenimin Patronuyum” isimli program kitabı hakkında

Çocuklar beden güvenliğini öğrenecek

Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde gerçekleşen ziyarette Çıtak Tunç, okul öncesi çocukların beden güvenliğini konu alan “Kendi Bedenimin Patronuyum” adlı program kitabının bilimsel araştırma sürecinde verilen destek için Nilüfer Belediyesi ve NilVak Akademik Kurulu’na teşekkür etti. 

“Kendi Bedenimin Patronuyum” kitabının Türkiye’de bilimsel temelli ilk ve tek çocuk istismarını önleme kitabı olduğunu belirten Çıtak Tunç, “Kitap, okul öncesi çocuklara kendi bedenlerinin patronu olmayı öğreterek beden güvenliği kurallarını kazandırıyor.

Bu program kitabı, okul öncesi çocuklara, beden güvenliğiyle ilgili kuralları hikayelerle öğretiyor. Böyle bir kitabın, çocuk istismarını önlemeye yönelik çalışmalarda önemli rol oynayacağına dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey de “Umuyorum ki bu kitap, tüm okul öncesi çocukların eğitiminde kullanılır. Çocuklarımız bu konuda daha bilinçli olur” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X