Çocuklar Bursa’nın değerleriyle büyüyecek

Öğrencilerin okul öncesi dönemde milli, kültürel ve manevi değerleri tanıyarak sahip çıkmasını hedefleyen “Bursa’da Değerlerimle Büyüyorum” projesi start aldı.

Çocuklar Bursa’nın değerleriyle büyüyecek

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, projenin amacının öğrencilerin okul öncesi çağlardan itibaren evrensel-milli ve manevi değerlerine sahip çıkarken özgüven kazanabilecekleri, duygularını özgürce ifade edebilecekleri ortamlar oluşturmak olduğunu kaydetti.

Sarıkaya, proje kapsamında Bursa’da yaşatılan meslekler, Bursa’da tarih, yöresel giysiler, yiyecek-içecekler, Bursa’da yetişen değerli şahsiyetler, Bursa’da yetişen ve üretilen ürünler, Bursa’da turizm ve müzeler, medreseler, hanlar, tarihi köyler, doğal güzellikler v.b., kısaca Bursa’nın zengin güzellik ve özelliklerini tanıtmak olduğunu söyledi. 

Öğrencilerle beraber velilerin de etkinliklere katılmasını hedeflediklerinin altını çizen İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, projeyle velilerin de Bursa’nın tarihi değerlerini çocuklarla beraber öğrenip yaşayacaklarını; projenin, velilerin eğitim sürecine katılmasına da katkı sağlayacağını belirtti. 

Üç yıl sürecek proje boyunca eğitim yöneticilerinin de gerçekleştirilecek gezi ve diğer etkinliklere katılacaklarını belirten Sarıkaya, kendisinin de bu etkinliklere katılıp Bursa’nın değerlerini öğrencilerle birlikte yaşamak istediğini sözlerine ekledi.

Bursa’daki tüm okul öncesi öğrencilerini kapsayan proje ile gezi, uygulama, etkinlikler, araştırma, inceleme, drama yöntemleri İle veli-eğitimci İşbirliği İçerisinde Bursa’nın değerlerinin tanıtılması amaçlanıyor

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X