Çocuklar geleceğe Yıldırım’da hazırlanıyor

Yıldırım Belediyesi, ‘100 Adımda İdeal Şehir Yıldırım’ projesinde yer alan her 5 mahalleye 1 kreş hedefini gerçekleştirmek amacıyla çalışmalarını hızlandırdı.

Çocuklar geleceğe Yıldırım’da hazırlanıyor

Öncelikli hizmet grupları arasında yer alan çocukları geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için seferber olan Yıldırım Belediyesi, 5 mahalleye 1 kreş projesi kapsamında çalışmalarını hızlandırdı. 

Uygulama planları tamamlanan ve yapım aşamasına başlanan Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi Kreşi, 75. Yıl, Millet ve Bağlaraltı kreşleri tamamlandığında bölgelerde yaşayan vatandaşlara önemli imkanlar sağlayacak. Hizmet grupları arasında öncelikli olarak yer alan çocuklar için projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı, “Yapım aşamasına geçtiğimiz Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi Kreşi ve uygulama projeleri tamamlanan 75. Yıl, Millet ve Bağlaraltı kreş binalarımız mahallerimize değer katacak. Modern binamızda çocuklarımıza vereceğimiz eğitimlerle çocuklarımızın tam donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacağız” dedi. 

MODERN KREŞ BİNALARI 

Yıldırım Belediyesi tarafından hizmete geçirilecek kreş binaları hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi’nde yapımını sürdürdüğümüz kreşimiz 215 metrekaresi oyun bahçesi olmak üzere toplamda bin 530 metrekare alanda hizmet verecek. Binanın içerisinde 5 adet oyun ve etkinlik odası, emekleme odası, emzirme odası, sağlık odası ve 2 adet uyku odası yer alacak” diye konuştu. 

Uygulama projeleri tamamlanan ve yapımına başlanacak diğer kreş binalarının da yapısal özelliklerinden bahseden Başkan Edebali, “75. Yıl’daki kreşimiz 784 metrekarede inşa edilecek. Millet kreş binamız ise bin 181 metrekare alan üzerinde 9 adet oyun ve etkinlik odası, 6 adet uyku odası, emekleme ve emzirme odalarına sahip olacak. Bağlaraltı’ndaki kreşimiz ise 532 metrekare olacak ve içerisinde uyku, emekleme ve etkinlik odaları barındıracak” şeklinde görüşlerini belirtti. 

Yıldırımlı çocukların en iyi şartlarda okul öncesi eğitimi almasının önemine de değinen Başkan Edebali, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza en ince ayrıntısına kadar düşündüğümüz modern binamızda en iyi imkânları sunacağız. Geleceğini garanti altına almak isteyen her toplum çocuklarını özenle yetiştirmelidir. Biz de bu bilinçle harekete ederek çocuklarımızın eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X