Çocuklar istedi Edebali yaptı

Yıldırım Belediyesi Çocuk Masası bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Meclisi ile Yıldırımlı çocuklar ilçenin yönetimine aktif olarak yer alıyor.

Çocuklar istedi Edebali yaptı

Yıldırım Belediyesi Çocuk Masası bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Meclisi ile Yıldırımlı çocuklar ilçenin yönetimine aktif olarak yer alıyor.

Çocuk Masası tarafından Çocuk Meclisi üyelerine dilekçe yazma eğitimi verilirken, Davutkadı Eşref Evcil İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencisi Efe Özyaman, mahalledeki arkadaşlarıyla birlikte sorunlarının çözülmesi için Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’ye dilekçe yazdı. 

Oyun oynadıkları sokakta sürücülerin sürat yaptığından yakınan Efe, Başkan Edebali’ye yazdığı dilekçesinde, “Büyüklerimizin defalarca uyarmasına rağmen, özellikle motosiklet sürücüleri çok hız yapıyor. Mahallemizde beslediğimiz kediler arabaların çarpması sonucu öldü. Daha büyük kazalar olmasından korkuyoruz. Lütfen birilerinin canı yanmadan bu sorunumuza çare bulun” ifadelerini kullanarak sokaklarına hız kesici istedi. Sokaktaki durumu ve hız kesici istedikleri bölgenin krokisini de çizerek dilekçesine ekleyen minik Efe’nin talebi, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin talimatı ile kısa süre içerisinde yerine getirildi.

ÇOCUKLAR YILDIRIM’IN GERÇEK SAHİBİ

Yıldırım’ın gerçek sahibinin gelecek nesiller olduğunu, kendilerinin ise dünün emanetini yarınlara en iyi şekilde ulaştırmakla mükellef olduklarını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bundan dolayı çocuklarımız bizim öncelikli hizmet gruplarımız içeresinde yer alıyor. Onların isteklerini yerine getirmek de bizim temel görevimiz. Efe, caddedeki trafiğin arz ettiği tehlikeyi fark ederek kendisi ve arkadaşları adına sorumluluk hissetmiş. Bu takdir edilecek bir davranış. Belki bizim için küçük bir çalışma ama Efe ve arkadaşlarının, ilçenin sorunları konusunda gösterdiği duyarlılık kentlilik bilincinin geliştirilmesi adına çok önemli bir adım. Çocuklarımızdan talepleri ile ilgili dilekçeler gelmeye devam ediyor. Yavrularımızın talepleri en kısa sürede yerine getiriliyor. Evlatlarımız dört duvar arasında yaşamaya mahkûm olmadan, dilediğince sokaklarda oynayabilecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X