Çocuklar sporla buluştu

Bu yıl 245 bin çocuğu ulaşılması planlanan organizasyon Merinos Parkı’nda start aldı. Geçtiğimiz yıl 17 ilçede 225 bin öğrenci katıldığı Büyükşehir Okul Spor Etkinliği’nin açılışı renkli görüntülere sahne olurken, öğrenciler hem spor yaptı hem de eğlendi.

Çocuklar sporla buluştu

RECAİ UYSAL

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye Okul Sporları Federasyonu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Büyükşehir Okul Spor Etkinlikleri (BOSE), Merinos Parkı’nda yapılan açılış töreniyle start aldı. Bu yıl 245 bin öğrenciye ulaşması planlanan etkinliğin açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra TOSF Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ekrem Koz ve davetlilerin katıldığı açılışta öğrenciler sporla buluşurken, keyifil bir gün geçirme imkanı da buldular.

SPORA YÖNLENDİRİYORUZ

Geçen yıl yapılan organizasyonda 17 ilçede 225 bin öğrenciyi sporla buluşturduklarını hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu yılki hedeflerinin 245 bin öğrenci olduğunu belirtti. Okullardan yüzlerce öğrencinin katıldığı, yarışmalara ait çeşitli platformların kurulduğu, renkli görüntülere sahne olan etkinliğin açılışında Bursa’nın tarih başkenti olmasının yanında bir spor kenti olması için de gereken her türlü fiziki yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, yeni neslin spora yönlendirilmesini Bursa ve Türkiye’nin geleceği açısından kaçınılmaz gördüklerini söyledi.

ÖRNEK OLUYORUZ

Okullarda sporun canlanması ve çocukların spora olan ilgisini daha da artırmak hedefiyle düzenledikleri etkinliklerde daha çok çocuğu ulaşmak istediklerini söyleyen Başkan Altepe, “Yarının yöneticileri olan gençler, bizim gözbebeğimizsiniz. En güzel şekilde yetişmeniz, sporcu, ahlaklı, bilgi yüklü ve vizyon sahibi ender birer birey olmanız için çalışıyoruz. Bu nedenle her yıl hedefi daha da artırarak, Türkiye’ye örnek spor şenlikleri düzenliyoruz. İstiyoruz ki daha bu yaşta spor yapmanın keyfine varın. Bu güzel çalışmaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

SPOR TIR’I İLÇELERİ GEZECEK

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu ise, Türkiye’ye örnek organizasyon nedeniyle Büyükşehir Belediyesi’ni kutlarken, ilköğretim çağında düzenlenen okul sporlarının gençlerin lise öncesi altyapılarını sağlayamaya yönelik olduğunu kaydetti. İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ekrem Koz da, bu yılki şenliklerde spor tırının da yer aldığını, çeşitli spor malzemeleriyle dolu olan tırın her hafta bir ilçeye giderek orada 1 hafta boyunca kalacağını ve bölge gençlerini sporla buluşturacağını söyledi. 

Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ömür Fatih Karakullukçu, okul sporlarına sağladığı destekler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür plaketi takdim etti.

Protokol üyeleriyle birlikte etkinliklerin startını veren Başkan Recep Altepe, etkinlik istasyonlarını tek tek gezerek gençlerin heyecanına ortak oldu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X