Çocuklara özel drama kursu

Osmangazi Belediyesi, 7 ve 8 yaş grubundaki öğrenciler için drama kursları açtı.

Çocuklara özel drama kursu

Osmangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen drama kurslarına kayıt yaptıran 60 öğrenciye, sağlıklı ve özgüven sahibi bireyler olarak gelişimleri için eğitimler veriliyor. Haftada 3 gün 20’şer kişilik gruplar olarak gerçekleştirilen drama kursları çocuklara önemli gelişim kazandırıyor. Çocukların sosyalleşmesini sağlayan kurslar, aynı zamanda çocukların vücut dilini anlamama ve kullanamama, jestleri anlama ve kullanmada yetersizlik, iletişimde sınırlılık gibi çok sayıda davranışın geliştirilmesine katkı sağlıyor.

Tiyatro ve yaratıcı dramanın çocuğun yaratıcılık alanının genişlemesinde önemli bir etken olduğunu belirten Osmangazi Belediyesi Drama Eğitmeni Nurdan Özgür, “Drama kurslarındaki amacımız, öğrencilerin hem çocukluklarını yaşamalarını hem de birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlamak. Paylaşma, gözlem yeteneğinin gelişmesi, duygu organlarını kullanabilme, kendilerini ifade etme gibi özelliklerinin gelişmesine katkı sağlamak” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X