Çocuklarda 3 yaş eğitimine dikkat

Uzmanlar, 3 yaşındaki çocuğun okul eğitimine başlamasının faydalı olduğunu söyledi.

Çocuklarda 3 yaş eğitimine dikkat

Ailelerin eğitime önem verirken yaptığı yanlış yönlendirmelerin kötü sonuçlar doğurabileceğini ifade eden uzmanlar, 3 yaş öncesi ve sonrası eğitime dikkat çekti. 

3 yaş civarındaki çocukların artık tuvalet eğitimi almış, biberondan ve sütten kesilmiş olmaları durumunda anaokulu ya da okul öncesi kurumlara gidebileceğini belirten Hayat Hastanesi Uzman Psikolog Filiz Yakmaz Basılgan, “Üç yaşından önce bir çocuğun okula başlaması uygun değildir. Bununda sebebi kendine güven duygusunun gelişebilmesi için annesiyle ve kendi evinde geçireceği zamandır. Henüz annesine ve güvenli yer olarak gördüğü kendi evinden ihtiyaç duyacağı durumda ondan kopması demektir. Annenin çalışması durumunda bakıcı ya da kök aile tarafından bakılması da bu süreci olumsuz etkilemez. Önemli olan çocuğun kendi ev ortamında düzenli bakımını yapan kişilerle ilk üç yılını geçirip sonra okul ortamına yönlendirilmesidir. Yine diğer önemli bir konu çocuğun sosyalleşme ihtiyacı üç yaş civarında oluşur. Anne, baba ve çocuk üçgeninden oluşan sosyalleşme üç yaş sonrasında çocuğa yeterli gelmez ve çocuk akran ilişkilerine ihtiyaç duyar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X