Çocuklardan Altepe’ye mektup

Büyükşehir Belediyesi Hamitler Çocuk Merkezi’nde eğitim alan çocuklar, Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında Başkan Altepe için yazdıkları mektupları, Başkanvekili Abdülkadir Karlık’a teslim etti.

Çocuklardan Altepe’ye mektup

Dünya Çocuk Hakları Günü, Büyükşehir Belediyesi Hamitler Çocuk Merkezi’nde de farklı etkinliklerle kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık da böyle önemli bir günde çocukları yalnız bırakmadı. Öğrencilerin yanı sıra velilerin de yoğun bir katılım gösterdiği etkinlikte konuşan Başkanvekili Karlık, “Bursa’mızda çocuklarımızın yaşam koşullarının iyileştirilmesi, mutlu, sağlıklı ve güvenli bir çocukluk geçirmeleri için tüm kurumlarımız üzerlerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getiriyor. Çocuklarımız için yapabileceklerimizin sorgulanması ve hayata geçirilmesi için onlara söz hakkı vermenin bilinciyle sevgili çocuklarımızın yazdığı mektupları dikkatle inceleyerek dilek ve hayallerini gerçekleştirmeye çalışacağız. Bizler şiddetin kabul edilemez ve önlenebilir olduğu düşüncesiyle başlattığımız “şiddet reddet” kampanyamız içerisinde “çocuğa şiddeti reddediyorum” sloganımızın bilinciyle çocuğa karşı her türlü şiddeti reddediyor; Çocuk Gelinler, Madde Bağımlılığı ile mücadele, çocuk işçiliği ile mücadele alanlarında 17 ilçemizde öncülük eden projelerimizi etkin şekilde gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda açtığımız çocuk ve gençlik merkezleri, sosyal yaşam merkezi, çocuk kütüphanesi ve spor tesislerimiz ile çocuk ve gençlerin sağlıklı gelişim ve kentlileşme süreçlerine desteklerimiz devam ettiriyoruz” diye konuştu. Bu arada etkinlik kapsamında duygu, düşünce, talep, dilek ve temennilerini kağıda döken çocuklar tarafından Başkan Altepe’ye yazılan mektuplar da Başkanvekili Karlık’a teslim edildi. Karlık, mektupların tek tek inceleneceğini ve talep ve dilekler konusunda da gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X