Çocuklardan can dostlarına ziyaret

Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Doğa Koleji öğrencileri Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret etti.

Çocuklardan can dostlarına ziyaret

Öğrencilere barınak yetkilileri bir sunum yaparak karşılaştıkları başı boş veya yaralı sokak hayvanlarına nasıl davranmaları ve nereye haber vermeleri konusunda bilgi verdi. Hayvan hakları ve hayvanlardan bulaşan hastalıklar anlatıldı. Eğitimin sonunda barınağı gezen çocuklar, hayvanlarla ilgili merak ettiklerini sorma fırsatı buldu.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, ilkokul öğrencileri ile birlikte barınağı gezerek hayvanları sevdi.

Başkan Dündar ile sokak hayvanlarına yem ve su veren çocuklar, sevimli dostlarıyla vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Çocuklara Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi ve barınakta sahipsiz hayvanlara verilen hizmetler hakkında bilgiler veren Başkan Dündar, “Sokaklardaki sahipsiz hayvanları toplayarak hem tedavilerinin yapılması hem de daha iyi şartlarda bakılması için barınağımıza getiriyoruz. Sokaklardaki başıboş hayvanların bakımını üstlendiğimiz gibi onların insanlara zarar vermelerinin de önüne geçiyoruz. Burası Türkiye ve Avrupa’nın en modern hayvan barınağı. Bugün 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü. Biz Osmangazi Belediyesi olarak sadece 1 gün değil yılın her günü hayvanlarımızı koruyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X