‘Çocukları eğlendirmek istiyorum’

Nilüfer Belediyesi’nin ‘Çocuklara Kitap Söyleşileri’ etkinliğine katılan oyuncu ve yazar Görkem Yeltan, miniklere edebiyat serüvenini anlattı. Yeltan, ‘Yazdıklarımla çocukların eğlenmesini istiyorum’ dedi.

‘Çocukları eğlendirmek istiyorum’

DİLEK ATLI

Nazım Hikmet Kültürevi’nde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Çocuklara Kitap Söyleşileri etkinliğinin bu ayki konuğu oyuncu ve yazar Görkem Yeltan oldu. İlkokul ikinci sınıf öğrencileriyle bir araya gelen Yeltan, miniklerle yazarlık serüvenini paylaştı.

Yeltan, çocuklarla birlikte bir öykü kurgulamayı ihmal etmezken miniklerin sorularını yanıtladı. Söyleşi sonunda kitap imzalatmak isteyen miniklerle tek tek sohbet eden yazar, ‘Çocuk edebiyatı beni eğlendirdiği için bu alanda yazıyorum’ diye konuştu.

 

ÖĞRETMEK DEĞİL…

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Görkem Yeltan, tiyatro, sinema ve müzik çalışmalarından sonra 2001 yılında yayımlanan Kırmızı’nın Mektupları adlı çocuk kitabıyla yazın hayatına adım attı.

Çocuk edebiyatında bugüne kadar 16 yapıtı basılan Yeltan, kitap eklerindeki makaleleriyle yine aynı alanda yazmaya devam ediyor. Bu yıl yayımlanacak iki yeni kitabının müjdesini veren Yeltan, ‘Bir kitabım için en az bir yıl çalışıyorum’ dedi.

Çocuk edebiyatına ilk önce çocuk oyunlarının diğer ülkelere nazaran Türkiye’de daha az olmasıyla ilgi duymaya başladığını belirten yazar, ‘Bilgilendirmeyi, ders vermeyi ailelere ve öğretmenlere bırakıyorum. Benim öğretmek gibi bir amacım yok. Ben, çocukları eğlendirmek istiyorum’ diye konuştu.

‘Kitap ceza ya da ödev değildir’

Çocuk edebiyatında yaratıcı yazının daha özgürce kullanılabildiğine değinen Görkem Yeltan, ‘Yazarken büyük heyecan yaşıyorum’ dedi. Etkinliklerde bir araya geldiği minik okuyucularının enerjisini çok sevdiğini vurgulayan Yeltan aileleri uyararak, ‘Çocuklara kitap okuyarak örnek olabiliriz. Onları zorlamamalıyız. Kitap seçme konusunda da özgür bırakmalıyız. Kitap, bir ceza ya da ödev aracı olamamalı. Çocuklar, televizyon ve sinema seyretmek gibi, tiyatroya gitmek gibi, kitap okumayı da öğrenerek alışkanlık haline getirirler’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X