Çocukların tasarladığı park Türkiye’de ilk oldu

Türkiye’de ilk kez çocukların hayalini kurup tasarladığı “Oyun Engel Tanımaz Parkı” Nilüfer’de gerçeğe dönüştü. Bütün çocukların ortak oyun alanı olan “Oyun Engel Tanımaz Parkı”nda artık çocuk sesleri yankılanıyor.

Çocukların tasarladığı park Türkiye’de ilk oldu

Nilüfer Belediyesi, Kent Konseyi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Mimarlar Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu işbirliğiyle geliştirilen “Oyun Engel Tanımaz Parkı” açıldı. Engellilerin de hiçbir engelle karşılaşmadan oyun oynayabilecekleri bir park olan “Oyun Engel Tanımaz Parkı” projesini Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi olan ve 6’sı engelli toplam 30 çocuk ortak çalışmayla tasarladı. Çocukların tasarladığı park tamamlanarak hizmete sunuldu.

İhsaniye Mahallesi’ndeki “Oyun Engel Tanımaz Parkı”nın açılışı, öğrencilerin geri dönüşüm malzemeleriyle oluşturduğu orkestranın performansıyla başladı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, parkın demokrasi ürünü bir park olduğuna dikkat çekerek, “Çocuklarımız, gençlerimiz, akademisyenlerimiz, meslek odaları bir araya geldiler ve nasıl bir park istediklerini atölye çalışmalarıyla ve eğitimlerle de desteklenen bir sürecin sonunda somutlaştırdılar. Bugün de işte bu sürecin sonunda planlanan parkımızın açılışını yapıyoruz. Bu park, ortak çalışmanın, demokrasinin bir ürünü. Bu park, alanında Türkiye’nin tek çalışması. İnanıyorum ki, Oyun Engel Tanımaz Parkı, Nilüfer’in örnek gösterilen “ilk”leri arasında mutlaka yerini alacaktır” dedi.

Oyun Engel Tanımaz Parkı’nın Nilüfer’de “demokrasiyi yerelden yeşerteceğiz” yönündeki iddialarını somutlaştırdığını belirten Başkan Bozbey, “Biz çocuk katılımı dedik, kamu mekanlarının kullanıcılar tarafından tasarlandığı bu örnek parkı hayata geçirdik. Ve onların da, yani çocukların da demokrasiye inançlarını pekiştirdik” ifadelerini kullandı.

Bozbey, Türkiye’de ilk kez, Oyun Engel Tanımaz Projesi’yle 6 engelli, 24 engelsiz çocuğun kendi parklarını tasarladıklarını belirtti. Bozbey, bu projenin daha şimdiden İngiltere, ABD gibi ülkelerde, üniversitelerde örnek olarak sunulduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından park çocuklarla birlikte açıldı. Törende parkında yapımında emeği geçen kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verildi.

Oyun Engel Tanımaz Parkı oyun alanlarıyla dikkat çekiyor. 28 oyun grubunun yer aldığı parkta bazı oyun gruplarını çocuklar tasarladı. 4 bin 760 metrekarelik alanda kurulan parkın 2 bin 250 metrekaresi yeşil alan. Mevcut durumun korunarak hiçbir ağacın kesilmediği alanda oluşturulan park, çevredeki bütün çocukların güvenli oyun oynayabileceği bir alan haline geldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X