Çocuklarınıza yedirirken bir kez daha daha düşünün!

Erken ergenliğin hızla artması nediyle uzmanlar tarafından geniş çaplı araştırmalar yapıldı. Yapılan araştırmalar sonucunda özellikle gençler tarafından sıkça tüketilen yiyeceklerin erken ergenliğe sebebiyet verdiği ortaya çıktı. İşte erken ergenliğe sebe

Çocuklarınıza yedirirken bir kez daha daha düşünün!

Erken ergenliğin son yıllarda hızla artan bir endokrin problem olduğunu belirten Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, “Erken ergenlik kız çocuklarında 8, erkek çocuklarında ise 9 yaşından önce sekonder seks karakterlerinin ortaya çıkması sonucunda oluşan bir durumdur.

Bu durum erkeklerde yumurtalık büyümesi, kızlarda ise, göğüs büyümesi olarak karışımıza çıkmaktadır dedi.

Aynı zamanda erken ergenliğe neden olan genetik nedenlerin yanı sıra beslenmeylede ilişkisi olduğunu belirten Prof. Dr. Selim Kurtoğlu, erken ergenliğe neden olan ve gençler arasında sıklıkla tüketilen besinleri açıkladı.

İçerisinde soya maddesinin bulunduğu bisküviler, ketçaplar, çikolatalar, lavanta içerikli duş jelleri ve mısır konservesi gibi bir çok ürünün erken ergenliğe sebebiyet verebildiğini açıkladı.

Kışın tüketilen domates ve salatalık

Aynı zamanda içerisinde ‘fitalat’ maddesi bulunduğu için  plastik bardaklar ile içme sularının plastik şişelerde güneşte bırakılıp sonra içilmesi, kış döneminde domates ve salatalığın kabukla yenilmesi ve tavuğun derisiyle tüketilmesi de önemli erken ergenlik nedenleri arasında yer alıyor” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X