‘Çocuklarınızın ödevlerini yapmayın’

Yeşim Tekstil Kadın ve Çocuk Kulübü’nün, Uludağ Soroptimist Kulübü ile birlikte hayata geçirdiği ‘Kelebeğin Dünyası’ projesi çerçevesinde gerçekleşen söyleşiler devam ediyor.

‘Çocuklarınızın ödevlerini yapmayın’

Geçtiğimiz günlerde Yeşim Tekstil’de yapılan söyleşiye eğitmen ve Uludağ Soroptimist Kulübü üyesi Nesrin Turşucular konuşmacı olarak katıldı. Turşucular, “Veli, öğretmen, öğrenci üçgeninde etkili, başarılı iletişim” başlıklı söyleşisinde konu hakkındaki bilgi ve tecrübelerini Yeşimliler ile paylaştı.

“Çocuklarımızın yaşayarak öğrenme deneyimlerini sınırlamamalıyız” sözleriyle söyleşisine başlayan Turşucular, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 

“Her öğrencinin bir öğrenme zamanı var ve her anne baba kendi çocuğunun uzmanıdır. Eğitimde çocuklarımızı asla zorlamadan, gözlemleyerek ve kontrol ederek öğrenme sürecine destek olmalıyız.”

Turşucular ayrıca, çocukların okul yaşantılarına velilerin nasıl destek olabileceğini şu sözlerle açıkladı: 

“Çocuklarınızın ödevlerini yapmamalı, yalnızca yardımcı olmalısınız. Hayatın her alanında belirli kurallar var. Çocuklarımızın aile hayatından sonra dahil olduğu ilk kurallar okuldaki ödev ve sorumluluklarıdır. Ödevlerini siz yaparsanız çocuğunuzun sorumluluk almasına engel olursunuz. Ayrıca çocuğunun kitap okumamasından şikayet eden veliler var. Çocuğunuzun kitap okumasını istiyorsanız siz de kitap okumalısınız. Çünkü çocuklarımız çoğunlukla görerek öğreniyor ve evdeki rol modelleri örnek alıyor.”

İdeal veli ve öğretmen ilişkisine de değinen Turşucular, “Özellikle ilkokul çağındayken çocuğunuzun öğretmeni ile sürekli bir ilişki içerisinde olup, aldığı eğitimden öğretmeni vasıtasıyla haberdar olmalısınız. Öğretmenden eğitim sisteminin ve hatta müfredatın detaylarını öğrenmek evde çocuğunuzu doğru yönlendirmenizi sağlayacaktır. Çocuğunuz başarısızsa ve toplantıya gitmekten çekiniyorsanız öğretmenden özel görüşme talep edebilirsiniz” dedi.

Katılımcıların sorularını da cevaplayan Nesrin Turşucular’a Uludağ Soroptimist Kulübü Başkan Yardımcısı Feyza Açıkgöz tarafından bir teşekkür plaketi de takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X