Çocuklarıyla birlikte geleceğe ilerleyecekler

Yeşim Tekstil Kadın ve Çocuk Kulübü ve Uludağ Soroptimist Kulübü’nün kadınlar için birlikte hayata geçirdiği “Kelebeğin Dünyası” projesi kapsamında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda verilen eğitimlerde yeni dönem başladı.

Çocuklarıyla birlikte geleceğe ilerleyecekler

Türkiye’de tek çatı altında en fazla kadın çalışan istihdam eden şirketlerden biri olan Yeşim Tekstil’in Kadın ve Çocuk Kulübü ve Uludağ Soroptimist Kulübü’nün Yeşimli kadınların eğitim, sağlık ve kişisel gelişim konularında farkındalığını arttırmak amacıyla 2013 yılının Kasım ayından bu yana hayata geçirdiği “Kelebeğin Dünyası” projesine 2015 yılında Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı da (TEGV) dahil olmuştu. 

Kelebeğin Dünyası Projesi kapsamında bir yandan Yeşimli kadınlar için yapılan eğitimler ve danışmanlıklar devam ederken diğer yandan da TEGV’li annelere yönelik “Çocuğumla birlikte geleceğe ilerliyorum” adıyla 6 aylık yeni bir sertifika programı yürütülüyor. 

Sertifika programı kapsamında Uludağ Soroptimist Kulübü üyesi meslek sahibi kadınlar ve Yeşimli yöneticiler, çocuğu TEGV Bursa Öğrenim Birimi’nde eğitim gören annelere sağlık, hukuk, aile ve kişisel gelişim başlıkları altında çeşitli konularda eğitimler veriyor. Bu eğitimler bire bir gönüllü danışmanlıklarla da destekleniyor. Eğitimler, TEGV’in Hürriyet’teki binasında anneler çocuklarını etkinliklere bıraktıktan sonra gerçekleşiyor. Böylelikle anneler çocuklarını bekledikleri zamanı eğitimlerle değerlendirerek kişisel gelişimleri için önemli bir fırsat da yakalamış oluyorlar. 2015 yılında yaklaşık 70 kadına yönelik 6 ay boyunca süren eğitimlerin ardından tüm katılımcılara sertifika da verildi.

“Çocuğumla birlikte geleceğe ilerliyorum” programının yeni dönem tanıtım toplantısı ise 5 Kasım’da TEGV Bursa Öğrenim Birimi’nde gerçekleşti. Yeşim Tekstil Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur’un TEGV’li anneleri program hakkında bilgilendirdiği toplantıya TEGV Bursa Öğrenim Birimi Yöneticisi Selma Göksel Şahin ve Uludağ Soroptimist Kulübü üyeleri de katılarak programla ilgili detayları paylaştılar. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X