‘Çocukluğumu okurlarımla buluşturuyorum’

‘Ardahan’ın Çiçek Kızı’ lakaplı yazar Sona Polat Bilgin kendi yayınevi Yaramaz Çocuk Yayınları’ndan çıkan çocuk kitapları seçkisi ile Bursa 21. kitap fuarında okurları ile buluştu.

‘Çocukluğumu okurlarımla buluşturuyorum’

ULAŞ GİRGİN

Ardahan’ın çiçekli yaylalarında büyüyen bir çocuk olduğunu, içindeki çocuğu yaşatarak hayatın tüm zorluklarına karşı geldiğini ve 63 yaşında hayallerini gerçeğe dönüştürmeyi başarıp yayınevini kurduğunu söyleyen Bilgin, “Kuyunun dibindeyken kendi ışığım oldum ve kendi içimdeki çocuğun hayat enerjisi ile hedeflerime ulaştım. Bunun yanı sıra sevginin diline inanan hümanist bir insanım” dedi.

Her insanın içinde bir çocuk olduğunu ve o çocukla hayatın renklendirilebileceğini bu nedenle de çocuk kitabı yazmaya yöneldiğini belirten Bilgin konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çocuk dünyası çok hassas ve renkli bir dünya, mekanik duygulara asla gelmez. Onlara saygı duymamız gerekiyor. Ben çocuk ruhuyla yaşayan bir yazar olarak onların dünyasında usta olmaya ve çocuklara dokunmaya karar verdim. Anaokullarında çalıştım, dershanelerde halkla ilişkiler sorumluluğu yaptım, radyolarda çocuk öyküleri konulu programlar yaptım, köylere gidip çocuklarla buluştum. Hayat tecrübem ile kendi çocukluğumu, çocukluğumda yaşadıklarımı okurlarımla buluşturuyorum.”

Ayrıca Bilgin, 10 Mart’a kadar, fuarın gerçekleştirildiği 9 gün boyunca orada olacağını ve okurlarını fuara beklediğini de sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X