Çocukluk çağı kanserlerine dikkat

Çocukluk çağı kanserleri en sık ilk 5 yaşta görülüyor.

Çocukluk çağı kanserlerine dikkat

En çok görülen kanser türü ise lösemi. Lösemi çocukluk dönemi kanserlerinin yüzde 30’unu oluşturuyor. Çocukluk çağı kanserlerinde erken teşhis tüm kanser türlerinde olduğu gibi tedavide de başarıyı olumlu yönde etkiliyor. Erken teşhisle çocukluk çağı kanserlerinde tedavi oranı yüzde 80’lere kadar ulaşabiliyor. Bu nedenle, Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) ailelere belirtiler konusunda dikkat etmelerini öneriyor.

BELİRTİLER GÖZDEN KAÇMAMALI

Ebeveynlerin farkındalığının artması hayat kurtarıcı rol oynuyor. Çocuklarda görülen kanser belirtileri ise genellikle yetişkin kanser hastalarında görülen belirtilerden farklı olabiliyor. Lösemilerde ateş, kemik ağrıları, halsizlik, solukluk, morarmalar ve lenf bezlerinde büyüme en çok görülen belirtiler arasında yer alıyor.

EN ETKİLİ İLAÇ ‘MORAL’

Kanser, tedavisi uzun ve zorlu bir süreç olsa da tedavi edilebilen bir hastalık. Bu dönemde moral en önemli etken. Çocukların, bedenlerindeki değişimlerle birlikte hastalıkla mücadele ederken psikolojik destek almaları, süreci kolay atlatmalarını sağlıyor. LÖSEV, tedavi süresince nakdi ve ayni desteklerin yanı sıra sosyal ve psikolojik alanda da destek vererek tedavide başarı oranlarının artmasına katkı sağlıyor. Tedavisi devam eden eğitim çağındaki çocuklar vakfın eğitim kurumlarında ücretsiz eğitim alabiliyor.

HER YIL 3 BİN ÇOCUK KANSER OLUYOR

Türkiye’de her yıl 3 binden fazla çocuğa kanser teşhisi konuluyor. Hatalı beslenme, çevre kirliliği gibi faktörler nedeniyle de günümüzde kanser hızla artıyor. Yapılan bilimsel araştırmalarda kanser ile birlikte birçok hastalığın önüne geçilebilmesinde doğal beslenmenin önemine vurgu yapılıyor.

LÖSEV, çocuklarımızı annelerinin evde pişirdiği yemekleri tüketmeye, katkısız gıdalarla ve mevsiminde üretilen sebze meyvelerle doğal beslenmeye davet ediyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X