Coğrafi işaret turşucuya yaradı

Her sebzenin turşusunu yapabilen Gedelek turşu üreticileri, bir süre önce aldıkları coğrafi işaretin katkısını hissetmeye başladılar.

Coğrafi işaret turşucuya yaradı

NEVZAT OKUMUŞ

Ürünlerini Cumhuriyet Alanı’nında kendilerine ayrılan bölümde satışa çıkaran esnafın yanı sıra, ilçenin önemli arterlerinde tezgah açan turşucular da bulunuyor. Turşular arasında kornişon salatalıklar başı çekerken, acı ve tatlı biberler içinde jalapeno acı biberi, sivri, misket ve Antalya biber türleri, erik, kelek kavun, pancar, lahana, karışık, sarımsak, havuç, acur, fasulye, patlıcan dolma çeşitleri tezgahlarda sergileniyor. 

Gedelek Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Şener, satışların artmasıyla coğrafi işaretin Gedelek turşusunun adını duyurma konusunda yararını görmeye başladıklarını ifade etti. Şener önceliklerinin, Pınarbaşı kaynak suyunun lezzetiyle harmanlanan turşuyu sağlık yönünden de duyurmak olduğunu söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X